0

А рда и Пирин Бл завършиха 0:0 в Кърждали. Срещата беше своеобразно вратарско шоу на Анатолий Господинов и особено на стража на „орлетата“ Янко Георгиев. 

В средата на първата част Иван Тилев получи на левия фланг и стреля. Получи се рикошет, който не успя да заблуди Янко Георгиев. Минута по-късно Арда получи нов шанс да поведе. Александър Дюлгеров увисна, а зад гърба му сам беше Тонислав Йорданов. Нападателят стреля от въздуха, но не насочи добре топката. Тя беше в обсега на Георгиев и стражът изби. След разбъркване топката стигна до Илия Юруков, който стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но в гърба на защитник. Любопитно е, че преди мача бившият футболист на Левски стана баща за пръв път.

В 32-ата минута Радослав Цонев пробва удар в близкия ъгъл. Анатолий Господинов внимаваше и се справи с лекота. Минута по-късно Станислав Костов се пребори за топката и стреля от трудна позиция, но Господинов отново спаси.

Десет минути преди почивката Тилев проби през центъра и изведе в коридор Ел Мами Тетах сам срещу вратаря. Янко Георгиев много внимателно следеше ситуацията, успя да излезе напред и да неутрализира противника. В 37-ата минута Ел Мами Тетах създаде нови главоболия за Пирин. Той получи на аутлинията, прокара топката между краката на Мартин Смоленски и стреля от малък ъгъл, но встрани от целта. Две минути по-късно Христо Иванов също беше изведен на скорост зад защитата на Пирин, но за пореден път Янко Георгиев беше като стена. В 42-ата минута Красимир Станоев  би отдалеч, но не затрудни Господинов. 

Второто полувреме започна отново с натиск на домакините от Кърджали, но защитата на Пирин и вратарят Янко Георгиев успяваха да се справят. В 60-ата минута „орлетата” също имаха възмoжност, когато Станислав Костов стреля от границата на наказателното поле, но Господинов отново спаси. След това Радослав Цонев получи добра възможност. Бившият футболист на Левски беше потърсен с центриране на далечната греда. Там той беше абсолютно сам, но ударът му беше блокиран от защитник.

Пирин може и да взе точка в Кърджали и да е вече 3 поредни мач без поражение, но загуби своя капитан Петър Занев. Той получи удар във врата и не успя да продължи срещата, като бе заменен от Юли Попев. Това бе първо равенство за Арда през сезона.