0

А лекс Колев дойде на "Герена" след голяма трансферна сага, продължила около 6 месеца. Нападателят започна силно със синята фланелка, отбелязвайки набързо 3 гола. В последните мачове обаче Колев в никакъв случай не блести. Така беше и на "Коритото", където таранът почти не се докосна до топката. Остана обаче не терена до края на мача, което беше в ущърб на Левски.

Истината е, че с тактиката на Станислав Генчев "сините" са по-силни в атака, когато двамата напред не са еднотипни. Това се видя в началото на сезона, когато Сангаре още не беше готов за титулярно място, а отделно често получаваше леки контузии и пропускаше част от тренировките преди мачовете. Това превърна Алекс Колев в твърд титуляр, а до него играеше Евертон Бала. Двама напълно различен тип нападатели, които се допълваха и правеха атаката на "сините" разнообразна. Неслучайно Левски заби 15 гола в първите 4 кръга, когато Генчев залагаше на различен тип нападатели от първата минута.

В един момент обаче Мустафа Сангаре показа, че трябва да е титуляр, след като вкара 3 гола от резервната скамейка и като цял показа висока класа. По-висока от тази на Алекс Колев и то категорично. Станислав Генчев обаче очевидно държи на нападателя, който му свърши много работа, докато двамата бяха в Крумовград, и не иска да го превръща в резерва. Именно заради това Левски излезе в следващите три мача с Алекс Колев и Сангаре в атака, а отборът стана далеч по-предвидими и тежки в атака. В последните три кръга "сините" забиха общо 1 гол с тази тактика...

15 срещу 1 - няма спор, че атаката на Левски е по-силна, когато е изградена от един тежък таран и един лек нападател. Би било редно Алекс Колев да седне поне за малко на пейката, докато формата на Сангаре е по-добра от неговата. Колкото и да са близки с Генчев, Левски е най-важен!
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ