0

Б ившият футболист на Левски Георги Миланов бе специален гост в "Домът на футбола", където говори по някои интересни теми. Играчът коментира как се справя в ОАЕ, но вече обмисля ново предизвикателство в своята кариера, като е готов да изслуша оферти. Миланов сподели и мнението си за националния отбор и сагата с Ивайло Чочев, както и за случващото се в Левски без Станимир Стоилов.

"Преди две седмици се завърнах от ОАЕ. Първенството свърши на 12-и май, поради високите температури. Футболът там е доста по-различен. Трансферът ми се случи за няколко дни. Много по-различна е културата, но на мен доста ми хареса. Живях на хубаво място и адаптацията не ми беше толкова тежка. Отборът не бе на толкова високо ниво и заслужено отпаднахме от лигата", започна Миланов.

"Не съм решил къде ще продължа кариерата си. Договорът ми е до 30-и юни. Ако отборът беше останал, нещата щяха да са по-различни. Хората са доволни от мен, искат да ме задържат, но всичко ще зависи от офертата. В момента съм на изчаквателен режим и ще видя какво ще се случи", продължи българският футболист.

"Не знам точно как ще продължи кариерата ми. В момента съм настроен да си почивам. От тази седмица започнах индивидуална програма с треньор. Моята почивка вече свърши. В момента съм концентриран и не изключвам никакви варианти. Не знам къде ще продължи кариерата ми. Аз съм вече на 31 години и в момента гледам да съм на хубаво място и с добри условия. Ако не получа нищо, което да си заслужава, няма пречка и да се завърна в Левски", добави бившият състезател на "сините".

"Случиха се и хубави, и лоши неща в Левски, но сякаш по-лошите преобладават. Наистина ми беше много болно, че Станимир Стоилов напусна клуба. Той за мен е един от най-добрите треньори в България. Това е човекът, който ми е дал пътя във футбола и много го уважавам. Болно ми е по този начин да се развият нещата в Левски. Не мога да коментирам как се е случило. Радостен съм, че Елин Топузаков продължи линията на Стоилов и отборът играе добре, пък има и шанс да се класира за Европа", сподели Георги Миланов.

"Бяхме като едно семейство и не съм очаквал, че такова нещо може да се случи. В България, като има нещо хубаво, бързаме да го развалим. Ако господин Стоилов беше продължил тази линия, нещата догодина щяха да са на друго ниво. Той е един от хората, заедно с господин Сираков, които спомогнаха за трансфера, винаги ще бъда благодарен. Не мога да коментирам лични разговори с него, но се чухме", каза той.

Цялото интервю с Миланов може да видите във видеото.