0

Н а 26 октомври Изпълкома на футболната ни централа прекрати договора на националния селекционер Младен Кръстаич.

След края на заседанието стана ясно, че името на новия предводител на “лъвовете” ще стане ясно на първи ноември, когато футболният съюз ще го представи на официална пресконференция.

Първоначално се смяташе, че фаворит №1 за поста е бившият наставник на Левски Станимир Стоилов. Мъри обаче стартира разговори с кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия), а местните медии го считаха за почти сигурен заместник на настоящия треньор Рикардо Са Пинто, който е с 4-месечно наказание заради удар на съдия. Очакванията бяха, че ако Апелативната комисия не намали наказанието на португалеца, то Стоилов да го наследи.

Поради тази причина от футболния съюз се насочиха към треньора на Черно море Илиан Илиев и до преди два дни се считаше, че именно той ще замени Младен Кръстаич, но ще продължи да води и “моряците”, каквото е неговото желание.

Вчера стана ясно, че Апелативната комисия на кипърския футболен съюз остава санкцията непроменена. Междувременно АПОЕЛ пък записа пет поредни победи и по всичко изглежда, че ако тази серия продължи и днес в двубоя срещу Кармиотиса, Са Пинто най-вероятно ще запази своя пост, а на пейката ще седне помощникът му Хосе Домингес.

“Виждайки какво се случва в отбора и факта, че моделът “Са Пинто на трибуните и Домингес на пейката” работи, ние не мислим за това (освобождаването на треньора). Чакаме да бъде намалена присъдата. Ако не, продължаваме както обикновено. Не сме мислили за промяна, въпреки че чухме разни неща”, коментира в предаването “Гол и зрелище” по РИК 2 президентът на клуба Продромос Петридис.

В Кипър тълкуват думите му, че ако АПОЕЛ постигне шеста поредна победа при днешната си визита на Кармиотиса, треньорска рокада няма да има.

Това означава, че Станимир Стоилов ще остане свободен и не е изключено именно той да застане начело на България, предвид ангажираността на Илиан Илиев с Черно море.