0

И спанският шеф на Съдийската комисия Давид Фернандес Борбалан е доволен от развитието на арбитрите у нас в месеците, откакто той пое работата. Според него, постоянните назначения на важни мачове в Европа са потвърждение за това. 

Той не отклони и въпросите на медиите за поименните съдийски назначения за предстоящото в събота дерби ЦСКА – Левски. 

На въпрос защо младият Гидженов е избран за пръв път в кариерата си за главен съдия на дербито, а не рефер №1 у нас Георги Кабаков, Борбалан отговори:

"Разбира се, че съдията с номер 1 в ранглистата е високо ценен, но същевременно оценяваме и останалите топ-съдии в България. Имаме още ключови мачове и всеки ще получи възможност да ръководи в един или друг момент важен мач".

Запитан защо в 2 поредни мача на Левски за ВАР-съдия е определян Георги Кабаков, испанецът обясни, че това е “цяла философия“.

„За всеки мач и за всяка позиция ние търсим най-подходящите хора, независимо дали са били на даден отбор преди една седмица. Това няма нищо общо със самите клубове. 

Другата част от тази философия е, че един човек може да изпълнява различни роли в различни мачове. Както е Кабаков в случая – с Левски беше главен ВАР, а в събота ще бъде асистент-ВАР. Това е всичко, което стои зад нашето решение”, завърши испанският реферски шеф.