0

П ривържениците на Локомотив (София) се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма по време на мача за Купата на България срещу ОФК Спартак (Плевен) днес. 

Това е станало малко преди края на първата част на мача от 1/16-финалите за Купата на България.

На сайта на фен-организацията lokosf.info се констатира, че "се е случвало фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор". 

Футболистите на "червено-черните" нямаха подобни проблеми на терена с отбора от Втора лига, надиграха го категорично с 4:1 и отиват на осминафинал.

"Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор. 

В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. 

Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. 

След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители", описват картината привържениците на отбора от столичния квартал "Надежда".

"Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футболът за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми, решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?", се казва още в становището.

Според други източници, боят е бил между привърженици на двата клуба първоначално, като провокацията е дошла от столичани, и тогава са се намесили охранителите от частната фирма. 

Полицията обаче накрая е потушила напрежението, а мачът е продължил и доигран.