0

В ътрешният министър Калин Стоянов поиска да няма опити за внасяне на фойерверки и да се спазва редът от ръководствата на Левски и ЦСКА. Той се срещна както с тях, така и с президента на БФC Георги Иванов и представители на Министерството на младежта и спорта в МВР. 

Ето какво написа Стоянов в социалните мрежи:

"На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФC, на професионалните футболни клубове „Левски“ и „ЦСКА“, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!"

Припомняме, че по време на вечното дерби между Левски и ЦСКА на 7 април възникна напрежение, като двама служители на реда получиха повърхностни изгаряния по врата и лицето. От началото на футболната среща до вчера полицията е задържала 28 души за различни нарушения.