0

Треньорът на Ботев Враца Росен Кирилов даде пресконференция преди началото на сезона, а основната тема на разговор беше първото гостуване на отбора - срещу Берое. Мачът е в понеделник от 20:45 в Стара Загора.

„Целта ни беше да върнем опитни футболисти, които са дали много на Ботев Враца и са оставили добри впечатления. Например това са Мартин Кавдански и Дани Генов. Те се върнаха и хората се радват. Сигурен съм, че с някои нови момчета ще успеем да изградим добър отбор, който да побеждава и да радва хората в града. При нас „борба за оцеляване и изпадане“ не се споменава. Искаме да изградим отбор, който да се противопостави на всеки в България и да заеме достойно място, каквото е било мястото на Ботев“, започна Кирилов.

„Ние нямаме силни и слаби страни. Искаме да сме балансиран отбор, който да играе във всички фази на играта. Утре имаме последна контрола и ще дадем възможност да играят повече на момчета, които все още са на проби“, допълни той.

Росен Кирилов бе попитан как се чувства във Враца, след като е родом от близкия Видин. „Въздухът във Враца и Видин е един и същ. Познато ми е. Чувствам се горе-долу като вкъщи. Порядките и обичаите са сходни. Не се чувствам в чужди води“, заяви треньорът.

„Публиката винаги е взискателна. Хората се радват, когато отбора играе добре и не са доволни, когато отборът не се представя добре“, каза той.

Старши треньорът на Ботев отговори и на въпрос свързан с младите играчи в отбора. „С нас тренират няколко млади момчета. Вече е наложен Мирослав Маринов, има и други, които са с нас. Имат качества и до година-две ще намерят място в първия отбор. Ще даваме шанс на млади играчи, които преценим, че са готови“, заяви Кирилов.

„Имам уверението, че отборът е изцяло обезпечен финансово и готов за новия шампионат“, завърши бившият национален защитник..