0

Л евски има да решава още един солиден казус преди Андриан Краев да преподпише пише днес, че халфът е поставил на "сините" шефове условие заплатата му по новия договор да не е по-малка от тази, която евентуално ще взима Жереми Петрис. Припомняме, че контрактите и на двамата изтичат в края на сезона, а "сините" преговарят вече доста време за подновяването им.

Това условие на Краев реално блокира преговорите с Петрис, който настоява за огромно увеличение на заплатата си, за да преподпише. Исканията на халфа, който вече носи капитанската лента на тима, са далеч по-малки, но претенциите на французина го карат да не бърза с подписа. По-вероятно е Левски да се откаже от Петрис, за да подпише с Краев. В противен случай "сините" ще трябва да увеличат с много парите на халфа, който принципно вече е приел едни финансови условия.

Както "Мач Телеграф" единствен съобщи - от "Герена" вече спечелиха с четири коза Краев за нов договор - двойна заплата, капитанска лента, занижена клауза за трансфер в чужбина и казуса "Тодор Неделев", който отиде в Лудогорец, само за да напълни бройката в състава на "орлите" за българи, а към момента е твърда резерва в Разград.

Твърди се, че Анди Краев трябва да преподпише до края на месеца със "сините", а досега не го е направил именно заради изискването си Петрис да не взима повече от него.


Вече увеличиха веднъж парите на Жереми

Левски буквално спаси кариерата на Жереми Петрис, когато Станимир Стоилов го върна във футбола със спешен трансфер на "Герена" в средата юли 2022 г. Французинът тогава нямаше отбор и се ориентираше към друга професия, но слабата игра на Анте Блажевич го прати в Левски.

От "Герена" разкриха, че първоначално Петрис е дошъл на заплата от 2500 евро. След добрите му игра със синята фланелка шефовете са му увеличили парите на 3500 евро, което принципно е ниска заплата за чужденец в Левски. Именно заради това "сините" са готови да му вдигнат парите, но Петрис настоява за огромно увеличение на заплатата си със 7-8 пъти, което няма как да стане.

Много е вероятно шефовете на "Герена" да опитат да продадат защитника по време на зимната пауза, ако той не преподпише, което е най-вероятната развръзка на казуса.