0

Н ационалът Филип Кръстев ще играе в новия си тим Лос Анджелис с номер 50. Бившият ас на Левски замина преди няколко дни за САЩ заедно с мениджъра си Николай Жейнов. Вчера той бе представен пред медиите и направи първа тренировка с новия си тим. 

"Всичко тук е на много високо ниво. Имам всичко необходимо, за да стана още по-добър играч и да покажа това на света, бяха първите думи на Кръстев след представянето му. 

„Много съм щастлив да съм тук. Минаха два дни, от както съм в ЛА. Много е приятно да се запозная с момчетата и отбора. Имам големи надежди и се чувствам развълнуван да съм тук“, започна Кръстев.  

„Когато за пръв път чух за интереса от Лос Анджелис, за мен беше странно да дойда в МЛС. След като говорих с хора от клуба, започнах по-сериозно да проучвам мачовете на отбора. Видях много неща за нивото тук и смятам, че е много добра възможност за мен, особено в този тим. Харесват ми амбицията, играчите и е много добро място за мен да покажа на какво съм способен“, продължи юношата на Славия.

„След трансфера на Лионел Меси в Интер Маями, МЛС стана много по-популярен, но в България много хора започват да се интересуват от МЛС. Мисля, че в следващите няколко години лигата ще става все по-голяма. Сигурен съм, че големи имена ще дойдат след Меси. Смятам, че надпреварата се развива и е страхотно място да играеш“, коментира той водещата тема в МЛС.

„Няма нищо специално около №50. Много от номерата са заети, ако трябва да съм честен. Смятам, че номерът ще ми донесе късмет. За феновете: видях видеа. Атмосферата ще е страхотна и нямам търпение да съм на терена и да я усетя като футболист“.

„Да, имаше много отбори, които имаха интерес към мен. Имаше и други опции през лятото, но избрах Лос Анджелис много бързо, защото според мен това е най-доброто място да се развивам. Тук лигата, съотборниците ми, треньорите, всичко е на високо ниво. Притежавам всичко нужно, за да бъда добър играч и да се покажа пред света“.

„Ще се посъветвам с другите европейци в отбора, защото съм тук само от няколко дни. САЩ е много далеч от там, където живея. Не мисля, че ще ми е трудно да се установя тук, защото атмосферата в отбора е много добра. За кратко време ще стана част от отбора и няма да имам никакви проблеми с това“.