0

Е дна от легендарните фигури в близката история на Манчестър Сити Ричард Дън пристигна вчера в София за „Мача на надеждата“, организиран от фондацията на Стилиян Петров в помощ на хората, страдащи от онкологични заболявания. Дън първи от селекцията на чуждестранните футболисти дойде в столицата ни.

Той е сред най-големите имена на „гражданите“. През пролетта на 2000 г. Сити плати за него 3,5 милиона лири на Евертън. В следващите 10 години той носи синия екип и става шампион на Чемпиъншип през 2002 година с невероятните 99 точки и 108 вкарани гола. Дън записва над 300 мача за тима. И до днес никой не е определян за играч на сезона на Сити четири пъти, колкото Дън (2005, 2006, 2007, 2008 г.). 

В София са други двама знаменити футболисти от Острова – Алън Хътън и здравенякът от Уелс Джъстин Колинс, и двамата съотборници на Стилиян Петров от периода му в Астън Вила. „Стенли ми е като баща. Нито за миг не се замислих дали да дойда в София, след като ме покани“, каза Хътън при пристигането си в столицата. 

Джъстин Колинс определи бившия си съотборник в тима от Бирмингам като истински лидер. „Той не само е лидер, но и невероятен човек. За мен поканата да участвам в този мач е чест и няма как да го пропусна“, каза Колинс.

Днес, часове преди мача на стадион „Васил Левски“, ще пристигнат и други футболни знаменитости – Шей Гивън, Флоран Малуда и Неманя Видич. Сръбската легенда на Манчестър Юнайтед ще пристигне за мача директно от Белград с автомобил.