0

В ицепрезидентът на футболната си централа Емил Костадинов спечели дело  за клевета в Софийски градски съд срещу бившия селекционер на младежкия национален отбор на България и треньор на доста отбори у нас и в чужбина Александър Станков.

Решението е с номер 4300 гр. София, 31.07.2023 година, взето е от I-7 състав на Градския съд с председател съдия Г. Коюмджиева.

Съдът постановява Александър Станков да плати финансово обезщетение на Костадинов за нанесени "неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа Фейсбук от 31.03.2022 година", впоследствие препечатано в няколко спортни медии. Самият Станков има право да обжалва решението на Градския съд на следваща инстанция.

Костадинов иска обезщетение за неимуществени вреди, произтичащи, според него, от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа „Фейсбук“ от 31.03.2022г., препечатано и разпространено от някои спортни сайтове.

Цитирани са изразите: „Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми. ....за една "малка” и "незначителна" сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян", "...този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му - също. Но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още", "Колко хора получават пари за спане, софри и далавери.", "Голям футболист и изключително нисък човек!", ведно със законната лихва от датата на увреждането – 31.03.2022 г.