0

С обственикът и благодетел на Локомотив София - Иван Василев, обяви пред Gong.bg, че ако генералният спонсор на столичани Betano се оттегли заради подготвяни промени в Закона за хазарта, и клубът може да приключи. По-рано собственикът на Славия Венци Стефанов също предупреди, че с готвените промени в хазарта, които ще засегнат компаниите за спортни залози, подпомагащи активно целия български спорт, ще бъде нанесен жесток удар по футбола и спорта ни.

"Не мога да разбера за какво се случва всичко това. Бетинг компаниите са лицензирани и плащат данъци", заяви бизнесменът Иван Василев, бивш нападател на Локо София.

"Гледаме чужди първенство и ги виждаме (на фланелките на чуждите отбори - бел. ред).. Те помагат много не само на футбола, а и на целия български спорт. Без тях ще стане много тежко.

Аз мога да говоря за Локомотив. Нашият генерален спонсор ни осигурява 1/3 от бюджета на клуба. Ако се оттегли, Локомотив приключва. Знаете ли колко хора има опасност да останат без работа? В цял свят се помага на спорта, а тук има хора, които се опитват да пречат.

Надявам се, че разумът ще надделее и няма да се приемат предложенията. Държавата е абдикирала от спорта и без спонсорите приключваме. Един клуб не се издържа лесно. Изискват се много усилия и средства", заяви Василев пред Gong.bg. 

Венци Стефанов изригна: Кроят жесток удар по спорта