0

С танислав Генчев най-вероятно ще може да гради двойка в аката Алекс Колев – Рикардиньо, пише днес в. "Мач Телеграф". Според източници от „Герена“ в момента преговорите около продажбата на Рики са в застой. Както е известно, към него има интерес от страна на Виктория Пилзен, както и тимове от Полша. На този етап обаче нито един от тях не иска да плати парите, които му търсят „сините“.

На „Герена“ са категорични, че няма да паднат под 1 млн. евро. Причината е, че искат да държат цена на пазара след сделките за Уелтън, Роналдо и Хосе Кордоба. А освен това Рикардиньо може и да не блести на пръв поглед, но все пак е голмайстор номер 1 на отбора от миналото първенство. Освен това като цяло цифрите му са много добри. Особено за календарната 2023 година. Бразилецът имаше уверение от ръководството, че ще бъде пуснат през лятото, а за целта в София дойде и агента му. И той обаче не успя да докара парите, които се търсят за него.

„Има интерес“, лаконичен бе и Джери Перейра, който помогна на Левски да привлече Рикардиньо. Но и той не гарантира, че може да се стигне до сделка. Такава можеше да има през зимата, когато Урал бе готов да изпълни условията, поставени от Левски. Руснаците обаче се простиха с мястото си в елита и не са обявили, че вече Рики не е сред трансферните им цели. Тогава „сините“ отказаха да го продадат, защото бяха застрашени да останат без нито един централен напател, след като Роналдо също напусна „Герена“, а Билал Бари още се възстановяваше. 

При новата схема, което Генчев реши да налага, нападателите ще играят сериозна роля. И кадри като Рикардиньо не може да бъдат пуснати в лека ръка. Така в Левски може да и да се търси друг играч за този пост, след като бъде представен Алекс Колев.