0

Ц арско село заложи бомба с феновете преди домакинството си на Левски. Тимът от полите на Витоша обяви вчера, че за пореден път няма да допусне гостуваща агитка на стадиона си. „Червено-белите“ се позоваха на решението на Министерството на здравеопазването, че имат право на такъв ход, ако не мога да осигурят решим, който да позволи на запалянковците да гледат двубоя. „Поставяйки на първо място здравето на футболисти, служебни лица и фенове, клубът съобщава, че всички домакински мачове, докато в действия е настоящата заповед на МЗ, ще се играят БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА. На стадиона ще бъдат допускани задължителните по наредба официалните лица на двата клуба, както и акредитирани представители на медиите. Те трябва да разполагат и представят „зелен сертификат“ базиран на действащата нормативна уредба“, написаха от Царско село на официалната си страница и припомниха, че при закрити врата се играха и дербитата с други два столични отбора – Локомотив и Славия.
Това обаче вбеси феновете на Левски, както и ръководството на отбора. От „Герена“ реагираха незабавно и пуснаха писмо до БФС, което се надяват, че ще бъде взето под внимание. Както е известно, в заповедта на Министерството на здравеопазването е посочено също, че публиката трябва да присъства при условие, че запалянковците покажат „зелен сертификат“ и отрицателен резултат от PCR или бърз тест. За целта всички останали клубове от елита разполагат и подвижни лаборатории, за да улеснят достъпа на привърженици до мачовете.
„Не сме им виновни ние, че те нямат фенове. Всички останали призовават да има хора на стадионите, само при Царско село е обратното. По каква логика ще се спират хората, а ще се пускат други лица в ложата?“, скочиха от Левски. „Утре от Царско село може да напишат, че не искат да се явим и с първия отбор, защото няма да бъде допуснат до мача? Тогава какво правим?“, ядосват се на „Герена“. 


Както е известно, в миналото мачовете между двата отбора се играеха на стадион „Васил Левски“. От Царско село обаче обявиха, че това не може да продължава вечно и нямат вина, че в агитката на „сините“ цари разкол и враждуващите фракции не могат да стоят в един сектор. От БФС се съобразиха с това и позволиха на „царете“ да приемат Левски, както и ЦСКА в базата си. След това Царско село предприе друг ход – високи цени на билетите, както и орязване на квотата на гостуващата агитка до 30 души. 
„Сините“ се надяват, че БФС ще вземе решение днес, за да може да бъдат пуснат в продажба и билети за двубоя. На „Герена“ също така се надяват, че пропуските ще бъдат и с нормална цена. 

Сектор Б готов и на абордаж

Феновете на Левски са готови на всичко, за да подкрепят любимците си утре срещу Царско село. Както е известно, привържениците на Локо Сф показаха как може да бъде направено това, атакувайки откъм дърветата, които се намират зад вратата, която се намира отляво на централната трибуна. „Стига простотии!“, „Ще влезем, няма кой да ни спре!“, „Да видим какво ще направят, когато се изсипем там“, не спираха да коментират привържениците на тима.
Иначе на 5 декември ръководството на Левски ще гостува на привържениците на тима от Кюстендил и околностите в читалище „Братството“. Дискусията за бъдещето на клуба ще започне в 14,00 часа.