0

Ф утболистът на Локо Сф Симеон Славчев говори пред „Мач Телеграф“ за подготовката на тима, за ситуацията около новото ръководство. Бившият футболист на Левски и Литекс посочи и основната причина, поради която е избрал офертата на „железничарите“. 

- Завърна се в Локо Сф. Какво се е променило в клуба в сравнение с предишния ти период тук?

- Преди близо две години, когато се разделихме имах оферти от Полша и си тръгнах с много добри чувства от Локо Сф. Тогава споделих, че живот и здраве след време бих се върнал с най-голямо удоволствие. За мен винаги този клуб е бил опция, защото прекарах много хубав период тук. Получих нужното доверие и уважение, и бях оценен високо. Така се стекоха нещата, че в Полша предсрочно прекратихме взаимоотношенията си. Проектът е много сериозен там и постъпиха коректно към мен. Президентът и треньорът ще привлекат доста нови футболисти. Така моето игрово време щеше да намалее доста. След като приключихме и се прибрах в България, се обадих на Локо Сф. Имаше малки неясноти около клуба предвид оттеглянето на спонсора. Въпреки това бях готов да се върна и да помогна, защото в предишния ми период тук може да се каже, че Локо ми подаде ръка. Връщам се с голямо удоволствие. За щастие на клуба и на мен очакванията са да има сигурност и стабилност, и да изградим отбор, който да се бори да се представи по-добре от предишната година. Миналия сезон беше разочароващ като резултати и желанията са да се изгради различен отбор с различно представяне и да се гонят по-добри резултати. Така се стигна до моето завръщане в Локо Сф.

- Треньор отново е Иван Колев. Как работите с него? 

- Много добре. Той е човек с огромен опит. Тренировъчния процес върви добре. За наше съжаление заради проблемите в управлението, отборът започна по-късно подготовка. Това ще се отрази и трудно може да се навакса. Трябва доста да натискаме в тренировките, за да може физически да надградим и тактически. Нямаме нужното време, но гледаме да сме в максимално добро състояние. Времето ни притиска и силно се надяваме да сме в добра форма за началото на шампионата. Ще видим как ще изглеждаме. С Иван Колев работим добре. Харесва ми начинът на работа и се радвам, че той е начело.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"