0

„Мач Телеграф“ се свърза с певеца Здравко Желязков от дует „Ритон“, който е един от най-популярните ВИП фенове на ЦСКА. Той сподели очакванията си за финала в неделя между „червените“ и Левски и заяви, че се надява „армейците“ да триумфират с Купата на България, макар това да се равнява на чудо. 

„Очакванията ми като на всеки фен на ЦСКА са да се случи някакво чудо и да победим, но не ми се вярва. Причината е, че Левски са в страхотен подем и играят много добре. Гледах ги и с Черно море, и в предишни мачове, „сините“ играят фантастично. Гледах и домакинството на „червените“ на Славия. Първото полувреме беше много слабо. През второто „белите“ ни надиграха. Един отбор, който струва колкото месечната заплата на нашите „звезди“, ни направиха смешни.

Второто полувреме направо ми идваше да се гръмна. Как да ходя на финал в неделя?! Нямам намерение да си късам нервите на стадиона. През този сезон освен Гриша Ганчев, че си дава парите, друго не върви. Успех в неделя не може да промени сезона на ЦСКА. Да приемем, че ще вдигнем Купата на България с този състав, като отидем в Лигата на конференциите какво ще се случи? Пак ще ни бият с разлика. Всичко е толкова вмирисано откъм главата, че вече не ми се гледа. Всичко в българския футбол. Все по-често започнах да гледам чуждите първенства. До тази година това не го бях правил така интензивно, както сега“, започна Здравко.

"В неделя дано Господ да е с нас и да имаме шанс. Въпреки победата над Славия в последната среща е факт, че играчите нямат качества. Особено като го няма в защита Юрген Матай, отзад положението е „дантела“. Ще липсва много, той беше един от моторите в отбора. За жалост не е българин, но беше теглич на този тим. Вечният съперник направо е като феникс от пепелта. Трябва да бъдем честни. Мачкат наред, летят! Дори и с Лудогорец играха като равен с равен. Нещо трябва да се случи. В ЦСКА трябва да дойдат нови футболисти, нов треньор. Общо взето, играта ни е на много ниско ниво. Нас всеки отбор от първата шестица може да ни победи. Имаме някаква разлика само спрямо Славия, но и те през второто полувреме можеха да ни изравнят. Те имаха толкова много положения и един блестящ Ради Кирилов, който едно време трябваше да дойде в ЦСКА. Вместо това привличаме футболисти, на които топката им бяга“, заяви звездата на естрадата ни.

„Не вярвам Алън Пардю да вдигне „армейците“ и да намери точните играчи. Къде да ги намери тези футболисти. И Моуриньо да дойде, резултатите ще са същите. Играчите са деморализирани. Не знам как чужденците в другите отбори играят на кръв и до последно, а нашите са разпасана команда. Пардю няма магическа пръчка. Той не е точният човек за ЦСКА. Пардю си е за функцията, която беше заел още в началото, когато го взе Гриша Ганчев. Той е представител. В съвременния футбол се искат млади хора със съвременно мислене. Както е във всяка една област от нашия живот. Левски като отбор играят отлично. Ние като индивидуалности ги превъзхождаме на всяка една позиция, но те като отбор играят страхотно.

Станимир Стоилов вади максимума от футболистите и това си е до умение на треньора. Ето един пример с Андриан Краев. Мъри му намери мястото и играе фантастично като опорен халф и нашият Юга може да му носи куфарите. Не знам дали ще е тактически този сблъсък. Ще е като всеки друг за такъв турнир. Мисля, че и двата отбора ще са предпазливи и разликата ще е един гол. Ако той падне в началото на мача, може и да са повече. По-скоро ще е надлъгване като всеки турнирен мач. Мисля, че като игра „сините“ са фаворити, колкото и да ми е неприятно, аз си го признавам. Играят много компактно и имат добра игра по крилата. Поздравления за Мъри. Той вдигна отбора от пепелта. Невероятно е как намира мястото на всички футболисти.

Този ЦСКА няма манталитета на победител. Какъв манталитет?! Като цяло полувреме Славия ни направи на маймуни. Един победител играе до края, както е започнал в началото. Аз си мечтая да вземем купата, пък било то и с чудо. За съжаление не съм уверен в нашия отбор и не мога да дам прогноза.“