0

Е дин от най-верните фенове на ЦСКА -  Здравко Желязков от дует Ритон, сподели как вижда играта на тима от началото на полусезона. Той сподели мнението си пред вестник „Мач Телеграф“ по много актуални въпроси. 

„Все още не ми харесва как играе ЦСКА. Тези футболисти дават максимума от себе си, но до този момент ме радват повече резултатите и треньорът. Саша Илич е много умен специалист. От играта има още какво да се желае. Срещу Лудогорец ще ни е много трудно и не бива да се хвърляме в тази еуфория, че все едно вече сме шампиони. Да, победихме в двата мача от началото на полусезона, но си имаме проблеми в защита и в средата на терена. Имаме бавни футболисти като Амос Юга. Моите уважения към него, защото се оказа „червено“ сърце. Дава всичко от себе си, но просто скоростта не му е най-голямата сила.

А пък за Жеферсон да не говорим. Не знам, той може би ни е талисман, но като го видя на терена като дефанзивен халф и винаги се притеснявам, че ще даде поредния грешен пас и головата ситуация ще е пред нашата врата. Общо взето и двамата са много бавни в дефанзивен план даже и за нашето първенство. Виждам позитивни неща и те не са малко! Но нека да не ни обхваща еуфория и да не си мислим, че сме шампиони. Лудогорец са много висока класа. Дано да ги победим и тях в директните мачове. Дано печелим срещу всички наред, за да си останем на първото място. Това го мечтаят всички фенове на ЦСКА, както и аз!

По принцип съм по-критичен и не искам да казвам „хоп“ преди да сме скочили. Иначе футболистите са същите и са се сработили вече. Новото попълнение Тобиас Хайнц ще е голям дразнител за всички отбори. Той е фантастичен футболист. Доволен съм много от него“, започна той.

„Без Тибо Вион и Юрген Матай като играят съм по-спокоен. Отборът успя да надгради през зимата. Най-хубавото е, че са почти същите футболисти в редиците. Явно има добър колектив! Пу-пу, да не чуе дявола! Иначе и за Европа, и за шампионската титла ни трябва малко повече класа. В края на краищата в името на това, че ще имаме и нов стадион. С нов стадион, дори и да не станем шампиони тази година, ще се в следващите. Браво на Гриша Ганчев! След толкова удари под кръста Ганчев заслужава да му се каже едно голямо - „Браво!“.

През тези дни прочетох, че Трайчо Трайков, който го разследваха във връзка с енергетиката, а сега е кмет на район Средец, искал от Министерството да му се даде едва ли не отчет, какъв бил този договор за „Армията“ и нещо май е сънувал за някакви изсечени дървета. Подобни хора удряха Гриша под кръста през годините. Сега продължават да се показват от дупките си и това ме вбесява! Това е едно от нещата, които вгорчава обстановката около ЦСКА, но в същото време насърчава феновете! Най-хубавото е, че феновете са будни.

ЦСКА си взе „Армията“ и базата в Панчарево. Преведоха се над 7 милиона и това е пътят пред ЦСКА! Клубът си е на мястото и си взе стадиона. Въпреки всички, които пречеха това да се случи. Дано да започне първата копка, защото все още има такива хора, които се опитват да пречат и провокират. А тези хора пречат на всичко хубаво в тази държава. По субективни причини, естествено. Най-важното е сега, че играчите показват сърцата игра. В първата среща за полусезона, когато Берое поведе си изключих телевизора. Следях резултата през телефона и си пуснах мача чак като изравнихме за 1:1.

Публиката изигра основна роля в тази среща, както и в тази срещу Ботев Пд. Това е страхотно надъхване за играчите. Тяхната подкрепа се усеща много“, заяви той.

Здравко коментира и условието, при което се завърнаха феновете: „Какво значи условия? Моментът е такъв, че не трябва да се поставят условия. В момента трябва всички фенове да са компромисни. Всички трябва да сме единни. Борбата е на всички фронтове. На терена е най-малката. И за стадиона е голяма битката. Да не забравяме, че срещу нас има и една убийствена машина за пари, която ни купува ветераните. Злоупотребява с това, че и те трябва да изкарват пари и една голяма част от ветераните ни са в тази фабрика за пари. Ясно е кой отбор визирам. Това е измислено, за да унищожи истинското ЦСКА. Там няма нищо цесекарско“, заяви той.

„С този дух и тази публика мисля, че титлата може да бъде „червена“. Лудогорец не са в цветущо състояние в момента. Всички, които държат акциите на клуба в момента са върли фенове на ЦСКА. 20% са на Христо Стоичков и по 40% имат новите собственици и Ганчеви. Въпреки всичко Ганчев си остава боса на босовете в „червения“ клуб и това е неговото място, той го заслужава. Нямам впечатления как работи Стоян Орманджиев, но е работил за Лъчо Танев, а това е добре. Лъчо е институция! Това е изключителен опит.

Не мога да кажа, защо двама човека са на една позиция в лицето на Орманджиев и Филип Филипов, които са изпълнителни директори. Вероятно сега единият ще се занимава със стадиона, а другият с по-футболните неща. Вероятно има идея и ще са по-широко мащабни действията във всички области. Предполагам, че това е причината. Сега предстои мач със Септември, а мен много ме притеснява тази среща, защото може да ги подценим.“, завърши Желязков.