0

„Трибуните на стадиона са отражение на няколко поколения българи и за това е виновна държавата“, заяви за „Мач Телеграф“ легендарният певец Здравко Желязков от дует Ритон. Той е един от най-големите фенове на ЦСКА и коментира идеята дербитата с Левски да се играят само пред домакински привърженици.

„Няма морал, няма и морални ценности. Нито на стадиона, нито по улиците. Същата арогантност и безнаказаност е и в ежедневието. Политиците са се вглъбили в себе си. Изобщо не ги интересува какво се случва с поколения българи, които нямат уважение към закона и обществото. Това е отражение на батака, който е в държавата. Идеята да се играе само пред домакински привърженици е пълна глупост. Трябва да се започне да се гради ценностна система на база на уважение към обществото.

Тази безнаказаност трябва да изчезне! Не виждам в България да се уважават законите на обществото. Не бива да се позволява беззаконие и да се демонстрира безнаказаност. Ако това се промени, ще се види разликата и на трибуните на стадионите. Не трябва да се забранява на феновете да ходят на стадионите. Трябва да има промени, но не и да се забранява. Трябва да се вземат генерални мерки и държавата да започне да се занимава с обществото най-накрая. Да се занимава с хората, които са ги избрали, а не обратното.

То това боричкане между политиците е равносилно на боричкането на стадионите. Каквото обществото, такива и политиците. Държавата трябва да се вземе в ръце, а не да налага забрани. Как така ще забраняваш на хората една игра, която е създадена за феновете. За какво ни е този футбол иначе? Със забрани няма да се променят нещата! Човек най-често нарушава закона, когато му се забраняват определени неща. Това е! Трябва властта да се грижи за спазването на законите в обществото“, завърши Желязков.