0

Ф утболният тим "Зелен свят" (Перник) спечели 12-тия турнир "Албена къп", след като победи с 2:0 на финала тима на "Лимоните" (Попово). 21 отбора взеха участие в тазгодишното издание на турнира, което се проведе при перфектна организация в курорта Албена. Отборите бяха разделени в 6 групи, след което се определиха и най-добрите 16-сет тима, които се включиха в елиминационната фаза и в битката за голямата награда от 3200лв. Срещите се играха на един от терените на комплекса, който бе в перфектно състояние и позволи да се изиграят всички срещи. За поредна година всички състезатели съчетават участието си в турнира и с една прекрасна почивка за своите семейства, и приятели.

Двата най-добри отбора съвсем заслужено стигнаха до финалната битка, след като успяха да преодолеят доста от предварително сочените за фаворити отбори. Крайно интересни бяха двата полуфинала, където едни срещу други се изправиха "Зелен свят" - "Ню Вижън" и "Лимоните" - "Вихър Николово" (Монтана). Тук драмата бе до последната минута, след което и двата финалиста бяха определени след изпълнение на дузпи.  Така в спор за купата Албена къп един срещу друг се изправиха "Зелен свят" (Перник) и "Лимоните" (Попово).  Перничани бързо успяха да открият резултата, няколко минути след първия съдийски сигнал. Последваха опасни положения и пред двете врати, но в крайна сметка футболистите от Зелен свят успяха да вкарат втори гол и така решиха всичко в срещата.

Купата на победителите връчи бронзовият медалист от САЩ'94 Бончо Генчев, който с интерес изгледа решаващите срещи от турнира. Легендата на футбола ни награди и индивидуалните призьори - Най-добър вратар: Филип Симеонов от "Зелен свят" (Перник), най-добър играч: Пламен Петров от "Лимоните" (Попово).