0

Н овакът в елита Септември София записа първа победа за сезона в Първа лига. Жадният за точки тим на Николай Митов-Жадното спечели дебютен актив за кампанията след драматично 3:2 над Славия в първия мач от изтегления 12-и кръг, игран на стадиона на Локо София в „Надежда”.

В герой за Септември се превърна ненужният в Левски халф Борислав Рупанов. 19-годишният софиянец, който бе преотстъпен от „сините”, вкара 2 гола (58, 69), след като испанският му съотборник Джордан Гутиерес откри в 38-ата. За Славия точни бяха Цветелин Чунчуков (64) – негово първо попадение след завръщането му от румънския Стяуа Букурещ това лято, и Виктор Генев (85).

След 7 изиграни срещи Септември е на последното място с изстраданите 3 точки, докато Славия е на 11-о с 8.

„Заслужена победа, много труд хвърлихме през тези две седмици. И с топката бяхме добре, доволен съм много. Играчите си вярват, не може с толкова много нови да направим бързо отбор. Сега имаме добри футболисти, сработени са. Аз вярвам и те вярват. В края постъпихме детински и Славия можеше да ни изравни. Вече виждам и в самите тренировки, че ние вече сме друг отбор. Казах го на помощниците ми. Не ми е за първи път да правим отбор от нула. От днес започваме да мислим за Хебър, имат добри футболисти. Но във всеки мач ще играем за победа", заяви треньорът на Септември Николай Митов.

„Съперникът ни вкара гол повече и спечели заслужено мача. Пропуснахме нашите ситуации. Можеше да изравним резултата. Правим много пропуски. Ще си говорим през седмицата. Ще говорим с шефовете дали нещо може да се случи. Всичко зависи от шефовете”, коментира колегата му от Славия Златомир Загорчич.