0

Сагата с преминаването на Данило Асприля от Бейтар в ЦСКА приключи в сряда, а според различни информации в Израел трансферната цена е около 180 000 евро. През изминалия сезон футболистът вкара 17 гола и 5 асистенции за Бейтар, а между него и клуба се създаде голямо напрежение по отношение компенсацията, която трябваше да бъде платена за него.

Аспрлия даде интервю пред sport1.maariv.co.il, като опита да обясни доста неща, свързани с него. Оказа се, че жена стои в основата на завръщането на колумбиеца в България.

„Много неща, които излязоха в медиите, не бяха правилни и ясни. Още през декември казах в интервю, че обмислям да се върна в Колумбия след края на сезона и това беше идеята. Жена ми живее в България, така че или тя трябваше да дойде с мен в Колумбия, или аз да се върна в България. В Колубмия първенството започна и нито един отбор не бе готов да плати на Бейтар за мен. ЦСКА също не бе готов да плати. Парите, които Бейтар ще получи, се удържат от заплатата ми и следващата година ще играя почти безплатно, но това е семейното решение, което взех. Нямаше да има значение, ако Бейтар ми предложи двойно, има неща, които са по-важни от парите или футбола“, каза Асприля.

"Това е част от футбола. Разбирам клуба, който иска да остана след спечелената купа и 17 гола. Барак Абрамов говори с мен и ми каза, че иска да остана и аз съм важно за отбора, но аз взех решение на 34 години, скоро ще стана на 35, че семейството е по-важно. В ситуации като тази клубът има собствен интерес да получи обезщетение, но се страхувах, че няма да има кой да го плати. В крайна сметка, както казах, тази година ще играя почти безплатно. Това само доказва, че парите бяха маловажни и Бейтар го разбира. През цялото това време бях в добри отношения с Абрамов, с Кфир Адри, с Йоси Абоксис, с играчите и служителите в клуба. Всичко, което трябва да направя, е да затворя нещата с ръководството. Като цяло, имахме невероятна година заедно, година, която всеки иска да запомни, тази е пиковият сезон в моята кариера и на 34-годишна възраст дадох всичко, което имах за Бейтар, дори когато бях контузен“, каза Асприля.

"Хората забравят, че съм дошъл през лятото, че никой не искаше да идвам, имаше само един чужденец в отбора и това бях аз. Казаха ми, че отборът ще се разпадне и трябва да отида, защото няма да изпълнят договора, но аз казах, че такъв голям клуб, с такава публика, няма как да го изоставим. В сезон, в който искахме само да останем в лигата, спечелихме купа – всички са щастливи. В крайна сметка всеки трябва да вземе собствените си решения, благодаря на Бейтар за възможността да бъда част от това, но взех семейно решение. Работата е там, че много хора не разбират, че жена ми е от България и решението е първо да бъда с нея. Собственикът на ЦСКА беше собственик на Литекс Ловеч - предишния отбор, в който играх в България“, допълни футболистът.