0

Ж енското първенство остана с два отбора по-малко. Причината затова е, че Светкавица Градежница и Риал от Ковачевци само заявиха участие, но бързо хвърлиха кърпата финансови причини.

Двата отбора не се явяваха за мачовете си и в крайна сметка бяха извадени от първенството. В надпреварата остават 12 отбора. Както е известно, тимовете от елита ще бъдат задължени от следващия сезон да имат и дамски формации. Ето и становището на СТК: 

Поради заявено напускане преди края на есенния полусезон на Държавното първенство - жени, отборът на ФК „Светкавица“ Градежница се изважда от състава на групата и на  основание чл. 24, ал. 11, буква а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата за сезон 2023/2024, резултатите от играните до този момент срещи от ФК „Светкавица“ Градежница се анулират и се прави ново класиране. Съобразно чл.15, ал. 6 от Дисциплинарния правилник 2023/2024, констатираните нарушения и наложените наказания не се анулират.

Поради заявено напускане преди края на есенния полусезон на Държавното първенство - жени, отборът на ФК „Риал“ Ковачевци се изважда от състава на групата и на  основание чл. 24, ал. 11, буква а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата за сезон 2023/2024, резултатите от играните до този момент срещи от ФК „Риал“ Ковачевци се анулират и се прави ново класиране. Съобразно чл.15, ал. 6 от Дисциплинарния правилник за 2023/2024, констатираните нарушения и наложените наказания не се анулират.

СТК сезира ДК на напусналите отбори ФК „Светкавица“ Градежница и ФК „Риал“ Ковачевци да бъдат наложени санкции съобразно чл. 24, ал.1, буква г от Наредбата за първенствата и турнирите в системата за сезон 2023/2024 година.