0

„Мач Телеграф“ се свърза с един от емблематичните футболисти на Левски и бивш треньор на отбора Живко Миланов. Той сподели очакванията си преди предстоящия финал в неделя срещу ЦСКА и коментира ситуацията в началото на сезона, когато беше начело на отбора, както и сегашната. Бившият бранител на тима говори и за последния финал за купата между „сините“ и „червените“, в който Левски победи с 2:1.

- Сподели ни очакванията си от предстоящия финал в неделя между Левски и ЦСКА.

- Очаквам Левски да победи. Най-важното нещо сега покрай еуфорията, която се създаде, и добрите резултати, е „сините“ да успеят да спечелят и да се получи един хубав празник за феновете.

- Вижда ли се вече почеркът на Станимир Стоилов в Левски?

- Разбира се, след като Мъри пристигна, се вижда почеркът му. Друго важно нещо е това, което сподели Иво Ивков преди няколко дни, че няма задължения към футболистите. Това беше най-важното нещо и за Мъри - играчите да си получават месечните възнаграждения. Оттук насетне с неговия опит и нужните футболисти мисля, че „сините“ показват доста добри игри. Вижда се и в резултатите - отстраняването на Лудогорец на полуфинал за купата. Най-важното нещо е да се завърши годината с този ентусиазъм и да се спечели трофеят в неделя, защото доста години убягва от витрината на „Георги Аспарухов“.

- Стъпи ли Левски на правилния път?

- Със сигурност, вижда се. Но за нещо по-голямо според мен ще трябват още по-добри условия да се предоставят на най-успешния български треньор, за да може да постигне целите си. Само така Мъри и Левски ще имат шанс да се преборят с Лудогорец за титлата през следващия сезон.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"