0

Т реньорът на Левски Николай Костов каза какъв е изборът му за най-важния пост – вратарския, за гостуването на Черно море във Варна утре.

„Иван Андонов не е загубил титулярното си място. Той най-вероятно ще бъде под рамката с Черно море. Ще бъде неправилно, ако го сменим след първата и единствена грешка. Аз поех отговорността за това, което се случи с Иван“, каза още треньорът за гафа на младия вратар, довел до решаващия първи гол при 0:2 от ЦСКА-София.

„Рецептата за победа сме я дали на футболистите. Много трудно се играе на „Тича“, продължи Костов.

“Знаем срещу кого се изправяме и сме се настроили да използваме всички наши възможности да победим в този двубой. Имаме доста играчи, на които няма да можем да разчитаме. 

Психическото ни състояние няма как да е добро след такива загуби, но трябва да се отърсим. 

Колкото по-бързо го направим, толкова по-добре. Физически – имаме контузени основни играчи, но правим всичко възможно да се върнат, за да подсилят състава, да имаме повече опции, за да не се натрупва умора в едни и същи играчи“, отчете треньорът.

„Изобщо не мисля за Илиан Илиев, а за противодействието на Черно море. С Илиан сме в добри взаимоотношения. 

Нямам търпение да говорим на тема футбол с него, защото има какво да си кажем. 

Той е национален селекционер – сигурно вижда, че за разлика от Лудогорец и ЦСКА-София, ние  залагаме на по няколко български футболисти във всеки мач", каза треньорът. Срещу Левски ЦСКА-София игра само с чужденци - 11 в стартовия състав и три чуждестранни резерви.

"Това е в интерес и на Илиан лично, и на националния отбор, и на българския футбол като цяло“, сподели още треньорът.

„Естествено, че когато губиш, настъпва игрова криза. Не намерихме играта си през последните 90 минути. Беше жизнено важно да се представим добре. Точно тези, които очаквахме да не се поддадат на напрежението, те го направиха.” 

Костов коментира и темата с новия си договор с клуба. „Сега не е моментът да разговаряме. Щом е казал скоро, значи ще го чакаме. Ще обсъдим възможността да променим нещата в клуба към добро. 

Все още работим в режим на протест. Мисля, че футболистите, които заминаха, имат дял клубът да се облекчи финансово. 

Въобще не искам да говоря за моя личен договор. Като му дойде времето. Да изчакаме това скоро и тогава ще говорим“, завърши Николай Костов.

Източник: БТА