0

"Имахме повече положения от Черно море. Отмениха ни гол през първото полувреме. Не знам защо не беше признато това попадение. Момчетата искаха да спечелят и го направиха. Благодаря им за това. Във всеки мач виждам едно и също, не само в днешния. Когато губехме, футболистите даваха всичко от себе си. Проблемите идваха от липсата на хора. Момчетата се справят колкото могат. Вярвахме, че може да спечелим, дори когато губехме мачовете. Просто не успявахме да се разпишем. Нямам забележки към футболистите, те дават всичко от себе си”, заяви треньорът на Славия Златомир Загорчич след победата над Черно море с 1:0.

Сърбинът бе под огромно напрежение заради липсата на успех в 6 поредни мача. Впрочем, турболентните отношения межу Заги и президента на „белите” Венцислав Стефанов все още са факт.

„Феновете и съблекалнята ми дават най-голямата мотивация. В предстоящата пауза пак ще останем с 8-9 човека. Не знаем какво ще правим, но вярваме в себе си. След предишното прекъсване за националните отбори играхме четири мача за малко повече от седмица. Това е много, не сме свикнали с точно това нещо", допълни треньорът на Славия.

„Много съм изнервен. Един мач, който беше абсолютно равностоен, но го загубихме по този начин. На моменти не бяхме в мача. Със страх трудно може да победиш на чужд терен. Усетихме респект към нас, но не използвахме това, направихме една грешка и загубихме”, каза пък националният селекционер Илиан Илиев, който води Черно море.

Той бе толкова бесен от загубата, че след края на мача хвърли бутилка за вода и крещя по играчите си – действия, напълно нетипични за него

„В един момент доминирахме, Славия се прибра назад, държахме топката но допуснахме попадение. Недоволен съм от много хора. Не искам да влизаме в персонални оценки. Ако искаме да сме близо до представянето от миналата година, трябва да променим отношението си. Поздравяваме Заги и целия отбор на Славия. Те имаха нужда от тази победа, но определено с нашето представяне им помогнахме да я постигнат. Изглеждахме добре в предния мач с ЦСКА, със Спартак Варна - също. Надяваме се да има промяна като отношение", завърши Илиан Илиев.