0

Л егендарният български футболист и треньор Христо Бонев-Зума, бивш селекционер на националния ни отбор, винаги е атрактивен събеседник. Пловдивчанинът, на когото Кали посвети превърналата се в класика песен „Нашата система 4-4-2“ със знаменития припев„Зума има тежката дума“, разкри как е щял да реагира в Скопие на освиркването на българския химн.

Иконата на Локомотив Пловдив осъди поведението на феновете на Северна Македония преди мача срещу България преди десетина дни.

„Те освиркаха най-святото нещо за българите – нашия химн. Ако бях капитан на отбора, щях да напусна и стадиона, и Северна Македония, тъй като не мога да приема такава обида“, категоричен бе Зума, който като футболист бе 3 пъти избиран за Най-добър футболист на годината - през 1969, 1972 и 1973 г.

Бонев похвали Кръстаич за куража да поеме националния ни тим в тези трудни времена. „Искам да поздравя Младен Кръстаич да желанието му и смелостта да поеме българския футбол в един изключително кризисен и тежък момент“, заяви Христо Бонев пред БНТ.