0

Д исциплинарната комисия към БФC спря състезателните права на Фернандо Каранга за 6 срещи. Таранът на ЦСКА, който вероятно ще се раздели с клуба след края на сезона, бе изгонен с директен червен картон срещу Лудогорец заради разправиите, дошли след третия гол за орлите. 4 мача и 1000 лева бразилецът отнася „За получен червен картон за удар с ръка в областта на лицето на противников състезател при спряна игра“. Още 2 мача и 400 лева пък са „За наплюване на противников състезател“. 

Бърнард Текпетей, който също бе изгонен при свадата, отнася 4 мача. Санкциите на Каранга и Текпетей могат да бъдат обжалвани в 7-дневен срок.

Това означава, че и за двамата на практика сезонът приключи, тъй като до неговия край има 3 кръга, а "орлите" имат утре и финал за Купата на България.

Лудогорец е глобен сумарно с 5300 лева за провинения по време на мача. ЦСКА има санкция от 3000 лева, както и задължението да възстанови щетите, нанесени по стадиона от “червените“ фенове.

След протеста, който фенове на Левски организираха преди началото на двубоя срещу Черно море, "сините" са глобени с 3000 лева "за навлизане на публика на терена извън игрово време" и още 1000 лева за "закъснение от началния час на срещата". 

Освен това столичани имат и глоби от по 2000 лева за бомбички и нецензурни скандирания. Така общо глобата на "сините" е в размер на 8000 лева.