0

З вездна война избухна в Левски, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Искрата бе запалена в ефира на БНТ от Димитър Костадинов, който е председател на УС на Сдружението „Левски на левскарите“, обвини, че Наско Сираков носи винаги за напрежението около контролите, които бяха уговорени за лагера в Дубай.

Част от феновете скочиха, че не искат „сините“ да мерят сили с отбори от Руската федерация. От „Герена“ имаха планирани 3 такива срещи – с Краснодар, Спартак М и Урал. Една пропадна, но останаха две. Шумът, който се вдигна у нас стигна и в чужбина. „Това е позор“, обявиха в Полша, визирайки Левски, Ботев (Пд) и Арда.

„Според мен този въпрос е политически и трябва да бъде решен от така наречения собственик. Това решение със сигурност не се одобрява от голяма част от хората, тъй като никой не одобрява военния терор“, обяви Костадинов, чийто брат Любомир е една от най-влиятелните фигури в агитката. „Не сме спокойни за лиценза. Трябва да се свърши още доста работа. Не мога да кажа за каква сума става въпрос, но изпълнителният директор на клуба вече се е захванал с този проблем. Ние се опитваме да помагаме с каквото можем, но със сигурност към момента не можем да се справим изцяло със сумата“, каза още той.

През седмицата „Левски на левскарите“ подпомогна клуба с 80 000 лева, които са били необходими, за да се покрие неотложно плащане към НАП.

Но нещата не спряха до тук. Фейсбук страницата „Синя приказка“, за която се твърди, че е рупор на Наско Сираков, контрира, че вината изцяло е в Иво Ивков. Именно изпълнителният директор е организирал турнето в Дубай. Там обаче цъкала бомба, защото Левски все още не го е платил докрай. 

„Ивков, който във всяко интервю се самоизтъкваше, че той уредил лагера в Дубай, се оказа, че ни е уредил и с международен позор. За капак, още преди два месеца обеща да даде публична информация от кого е взел парите, но не го направи. И колко са му дали, защото поне до този момент лагера не е платен“, обяви „Призката“. 

Станимир Стоилов, за който вчера бе оповестено, че в влиза в УС на Сдружението, бе категоричен, че парите са осигурени от две компании. Освен това подготовката в Дубай няма да бъде по-скъпа от тази, за която „сините“ платиха през миналата зима – 300 000 лева в Турция.