0

А стън Вила изненада и победи Байерн Мюнхен с минималното 1:0 в един от най-интригуващите сблъсъци от втория кръг на обновената Шампионска лига на стадион „Вила Парк“ в Бирмингам, който бе римейк на финала за КЕШ отпреди 42 години. 

Единственото и победно попадение реализира резервата Джон Дюран в 79-ата минута след грешка на вратаря Мануел Нойер. Преди това, в 22-ата минута, гол на Пау Торес пък беше отменен заради засада след преглед със системата ВАР. 

Това бе и първа загуба за германците при новия им треньор Венсан Компани, както и първа такава в групова фаза от 41 мача насам или от 2017-а година.

В друг мач Реал Мадрид не успя да оправдае огромните очаквания и изненадващо загуби визитата си на френския Лил. „Кралете” отстъпиха с 0:1 и записаха първо поражение в тазгодишното издание на турнира, което се провежда в изцяло нов формат.

Единственият гол падна в продължението на първата част и бе дело на звездата на домакините Джонатан Дейвид от дузпа.

В първия кръг от надпреварата Реал се наложи с 3:1 над Щутгарт у дома, докато Лил загуби визитата си на Спортинг с 0:2.

Ливърпул пък победи Болоня с 2:0. Мърсисайдци продължават с успехите, след като в първия си мач в турнира надвиха друг италиански тим, а именно Милан.

Мърсисайдци се поизпотиха на "Анфийлд", като още в 9-ата минута гол на гостите бе отменен. Две минути след това пък тимът на Арне Слот поведе с гол на Алексис Мак Алистър. До края на първата част обаче Болоня имаше няколко възможности за гол, а на два пъти и гредата спаси английския отбор.

Мохамед Салах сложи край на интригата, като оформи крайният резултат с втория гол в мача. Той се разписа в 75-ата минута на двубоя.

Всички резултати от играните в сряда вечер мачове – ВИЖТЕ ТУК.