0

И нтер извоюва драматична победа с 3:2 срещу Удинезе на "Дачия Арена" в мач от шестия кръг на Серия А. Въпреки напрегнатия двубой, миланският гранд успя да вземе трите точки, благодарение на ключовите изяви на Лаутаро Мартинес и Маркюз Тюрам.

Интер започна мача с агресивна атака и още в първата минута Давиде Фратези откри резултата. Той се възползва от отлично подаване на Матео Дармиан, озовавайки се сам срещу вратаря и хладнокръвно реализирайки за 1:0.

Удинезе обаче не се предаде и успя да върне равенството в 35-ата минута чрез Кристиан Кабаселе, който е бивш играч на Лудогорец. Кабаселе засече центриране от Джордан Земура с мощен удар с глава, демонстрирайки своите добре познати качества във въздуха.

В самия край на полувремето Федерико Димарко изпрати чудесно подаване към Лаутаро Мартинес, който хладнокръвно завърши атаката, връщайки предимството на Интер – 2:1.

В началото на второто полувреме Интер увеличи преднината си благодарение на Лаутаро Мартинес, който вкара втория си гол в мача. В 47-ата минута Маркюз Тюрам подаде перфектна топка на Мартинес, който отново намери мрежата за 3:1.

Удинезе обаче не се отказа и в края на мача успя да върне интригата. В 86-ата минута Лоренцо Лука отбеляза красив гол след подаване от Бренер, намалявайки резултата на 2:3.

В последните минути на двубоя Интер имаше шанс да затвърди победата, но голът му беше отменен заради засада. Въпреки това, отборът на Симоне Индзаги успя да удържи натиска на домакините и записа важна победа.