0

Ю вентус и Каляри завършиха наравно 1:1 в мач от 7-ия кръг на Серия А. И двата гола паднаха от дузпи: Душан Влахович откри в 15-а минута от бялата точка, а Разван Марин донесе точка за Каляри две минути преди края на редовното време също от 11-метров наказателен удар.

Ремито остави Юве на трето място на 3 точки от лидера Наполи. Торинският гранд има 13 точки, докато неаполитанците са на върха с 16. Втори е Интер с 14 точки.

Ювентус продължава без загуба в шампионата от началото на сезона, като допуснатия гол срещу Каляри е първият във вратата на "Старата госпожа" в калчото през тази кампания.

Още в 15-а минута Влахович реализира от дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник на Каляри. Ситуацията бе прегледана с ВАР и реферът прецени, че трябва да посочи бялата точка.

Ювентус продължи да доминира, като имаше смазващо превъзходство във владеенето на топката. Пропуски за домакините до почивката на два пъти направи Коопмайнерс.

След почивката Ювентус отново владееше инициативата, но така и не успя да затвори мача с втори гол, въпреки че имаше отлични възможности. 

Най-чистото положение изпусна Влахович, който в 79-а минута не успя да уцели вратата от чиста позиция.

Каляри стигна до изравнително попадение в 88-а минута от дузпа. Първоначално реферът подмина ситуацията, но след преглеждането с ВАР прецени, че има нарушение на Дъглас Луис и от бялата точка румънският национал Разван Марин вкара първия гол във вратата на Ювентус в шампионата от началото на сезона.

В самия край на мача Ювентус остана с 10 души след втори жълт картон на португалското крило Франсиско Консейсао, който му бе присъден за симулация в наказателното поле.

Каляри можеше да си тръгне и с трите точки от Торино, но в добавеното време удар на Адам Оберт срещна десния страничен стълб.

Източник БТА