0

Б ългарският треньор Саид Ибраимов вече има десети футболен трофей в Казахстан, след като неговият отбор Астана, който е шампион, спечели Суперкупата с 2:1 над носителя на националната купа Ордабасъ.

И трите попадения паднаха през първото полувреме. Алекса Аманович откри резултата в 8-ата минута на двубоя, но Еркебулан Тунгишбаев изравни две минути по-късно с удар с глава за носителя на Купата на страната Ордабасъ. В 38-ата Дембо Дарбо беше точен от дузпа и донесе успеха на Астана.

През вторите 45 минути шампионите доминираха, но не успяха да стигнат до ново попадение.

Астана печели Суперкупата на страната за шести път в историята си, а този мач предшества началото на новия сезон във футболното първенство.

Ибраимов се завърна в Казахстан през есента на миналата година и влезе в щаба на новия старши треньор на Астана Григорий Бабаян (42 г.) като един от двамата му асистенти заедно с Александър Москаленко..

Това е юбилеен десети трофей за българския специалист в Казахстан - той има седем титли, две Суперкупи и една Купа на страната. Четири от титлите Ибраимов печели като част от щаба на Станимир Стоилов в Астана.