0

В Англия се обърнаха към традиционен метод от китайската медицина преди, в опит да спечелят първата си титла от европейско първенство.

„Трите лъва“ се изправят срещу Испания във финала на Евро 2024 тази вечер от 22:00 часа на „Олимпиащадион“ в Берлин. Оказа се, че капитанът и основен коз на островитяните – Хари Кейн, се възстановява от мачовете с акупунктура. След всеки двубой и дори тренировка, 30-годишният нападател получава около 100 игли в различни части от тялото си. На шампионата в Германия, той играе с проблеми в гърба, но призна, че изпозва методът от доста време.

„През последните четири години прекарах бог знае колко часа на масата за лечение, боцкайки се с тези игли. Имам ги в главата, врата, гръбнака, краката и глезените. Предполагам, че получавам около 100 игли на ден. Това обикновено позволява на тялото да се възстанови по-бързо от мачовете. Мога да играя повече и да се чувствам добре, особено на големи турнири, където имам двубои всеки три или четири дни под високо напрежение и висока интензивност“, коментира Кейн.

Специалистите обаче припомниха, че голмайсторът на Англия (66 попадения в 97 мача) за всички времена все още няма трофей в прфесионалния футбол. Той има три загубени финала - през 2019 г. в Шампионската лига с Тотнъм срещу Ливърпул (0:2), на Евро 2021 срещу Италия (2:4 сл. д.) и дори финала за Суперкупата на Германия през миналата година с Байерн срещу РБ Лайпциг (0:3).