0

К рилото на Левски Здравко Димитров ще продължи кариерата си в турската Суперлига. Новият отбор на 25-годишния флангови нападател ще бъде новакът в елита Бодрумспор, твърди журналистът Дору Сюлейман. През пролетта Димитров игра като преотстъпен в друг клуб от южната ни съседка - Сакаряспор. От този тим имаха възможност да го откупят за 150 хил. евро до 15 юни, но така и не го сториха. 

Информацията гласи, че от това са се възползвали от Бодрум, като вече са завършили сделката и се очаква днес да представят Здравко Димитров за свой нов футболист. Смята се, че Левски ще получи 200 хил. евро за трансфера. Треньорският щаб на дебютанта в Суперлигата познава отлично качествата на българина. Бодрумспор срещна Сакаряспор в плейоф за влизане в елита, като спечели с 3:1 след продължения, а голът за съперника вкара Димитров. През пролетния полусезон българинът изигра 19 мача за Сакаряспор, в които вкара три гола и направи четири асистенции.

Договорът му с Левски е за още един сезон. Здравко Димитров бе привлечен на „Герена“ от Септември от бившия треньор на тима Станимир Стоилов. Заедно с него синята фланелка облече и друг футболист на Септември – Димитър Костадинов. Димитров стартира добре периода си при „сините“, но една глупост с видео от съблекалните го извади от състава.

По-късно той бе пратен под наем в турския Сакаряспор, където се възроди за футбола.

Сегашната сделка с Бодрумспор е идеална за Левски. От една страна взима нелоши пари за футболиста, от друга треньорът Станислав Генчев категорично не го искаше в състава си. Ако се беше върнал на „Герена“, Левски отново трябваше да му търси нов отбор.