0

Б лизо 600 чуждестранни ченгета ще бъдат изпратени в Германия за започващото утре европейско първенство.

Немското министерство на вътрешните работи обяви, че 350 униформени от странство ще подкрепят федералната полиция в борбата срещу престъпността и хулиганите, докато други 230 ще бъдат базирани в Международния център за полицейско сътрудничество в Нойс в западната част на страната.

Служителите на реда са от всички страни, участващи в 17-ия континентален турнир. Те ще бъдат разположени на железопътни гари, във влакове, на летища и по границите.

"Ние се подготвяме срещу всички възможни опасности: от ислямисткия терор до насилниците и хулиганите", каза Нанси Фезер, министър на вътрешните работи на Германия.

Очаква се мачовете от Евро 2027 – общо 51, да бъдат посетени от 2,7 милиона запалянковци на 10-те стадиона. Фен зоните в цяла Германия могат да приемат над 12 милиона привърженици. Над 22 000 полицаи на ден ще бъдат ангажирани около огранизацията на шампионата.

Германските органи за сигурност също работят с международните си партньори за идентифициране на потенциални заплахи, като страната вече засили граничния си контрол.