0

Н ационалният отбор на Италия по футбол официално представи екипа, който ще облече за Евро 2024 в Германия това лято.

Екипите на „Адидас“ ще включват емблематичните за марката три ленти през раменете, които ще бъдат оцветени в зелено, бяло и червено, цветовете на италианското знаме, и герба на националния отбор с 4-те звезди за досегашните световни титли на „адзурите“.

Италия си партнира с "Aдидас" от 2023 година, след като преди това имаше 19-годишно сътрудничество с другата голяма спортна фирма „Пума“ от баварското градче Херцогенаурах, създадена от по-големия от братята Даслер - Рудолф.

Италия също пусна бяла мачова фланелка за гостуване заедно с домашния екип, като и двата са налични за закупуване от официалния магазин на Италианската футболна федерация.
За екземпляри с къс ръкав цените варират от 100 до 150 евро – за мъже и жени.

Италия има четири приятелски срещи преди началото на Евро 2024. Селекционерът Лучано Спалети и неговият отбор ще имат контроли срещу Венецуела и Еквадор през март, преди да се изправят срещу Турция и Босна и Херцеговина в началото на юни.(

"Адзурите" ще започнат кампанията си за Евро 2024 с мач срещу Албания на 15 юни, а също така ще се изправят срещу Испания и Хърватия по време на груповите фази.

Източник: БТА