0

Б арселона победи Осасуна с 2:1 като гост в двубой от четвъртия кръг на испанската Ла Лига. Каталунският гранд постигна трети пореден успех и заема трета позиция във временното класиране с 10 точки, докато Осасуна допусна втора загуба и остава десети с 6 точки в актива си.

Жюл Кунде реализира за 1:0 в полза на Барселона в първата минута на добавеното време на първата част, засичайки топката с глава след изпълнение на ъглов удар от Илкай Гюндоган. 

Френки де Йонг пропусна да се разпише през първото полувреме, когато удари греда, а след него Левандовски не успя при добавката. 16-годишният Ламин Ямал също застраши вратата на Осасуна в десетата минута, но изстрелът му бе блокиран.

Тимът на Осасуна изравни в 76-ата минута със страхотно попадение на аржентинеца Луис Авила. Победният гол за гостите бе дело на Роберт Левандовски в 85-ата минута от дузпа.

Домакините останаха с човек по-малко в 84-ата минута заради червения картон на Алехандро Катена при нарушението срещу Левандовски, довело до дузпата за Барселона. Футболистите на Осасуна също имаха претенции за дузпа в добавеното време, но такава не бе отсъдена, пише БТА.

След края на мача на Гави от Барса се наложи да му шият ухото.

Мачове от четвъртия кръг в първенството на Испания по футбол, Ла Лига:

Осасуна – Барселона      – 1:2
Жирона - Лас Палмас      - 1:0
Майорка - Атлетик Билбао - 0:0

От събота:
Реал Сосиедад - Гранада - 5:3
Реал Мадрид - Хетафе    - 2:1
Алавес - Валенсия       - 1:0
Бетис - Райо Валекано   - 1:0

От петък:
Кадис - Виляреал         - 3:1
Алмерия - Селта Виго     - 2:3

Атлетико Мадрид - Севиля - отложен