0

А лчността на феновете на Барселона, продали със сочна надценка билетите си за „Ноу Камп“ на привърженици на Айнтрахт, се оказа причината за отпадането на каталунците от Лига Европа. Над 30 000 гръмогласни запалянковци на тима от Франкфурт, средняк от Бундеслигата, се озоваха на трибуните на реванша, завършил 3:2 за гостите. Айнтрахт продължи на полуфинала с общо 4:3 от двата мача. Местните т. нар. привърженици на Барселона се оказаха по-привързани към парите на германците, отколкото към съдбата на своя отбор.

Треньорът на Барселона Шави Ернандес нарече ситуацията с множеството привърженици на гостуващия Айнтрахт Франкфурт погрешно изчисление и заяви, че това не е помогнало на неговия тим. 

30 хиляди запалянковци на Айнтрахт успяха да се снабдят с билети за срещата и да влязат на стадиона, правейки атмосферата по-скоро домакинска за състава от Франкфурт.

„Опитах се да обясня на играчите, че важното е това, което се случва на терена, но логично ситуацията ни се отрази. Беше пределно ясно“, коментира Шави след първата загуба на Барселона в последните 16 мача на тима.

„Искахме да се концентрираме върху двубоя и не се справихме добре. Нямаме никакво извинение. Да, случилото се не ни помогна, но на терена просто не бяхме достатъчно конкурентоспособни“, добави наставникът на каталунците.

„Просто не направихме достатъчно, въпреки геройските ни опити накрая. Много е разочароващо. Не играхме добре. Владеехме топката, но не намерихме свободни пространства, за да ги нараним“, каза още Шави Ернандес.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че се е почувствал засрамен и оскърбен след като около 30 хиляди привърженици на германския Айнтрахт Франкфурт присъстваха на стадион „Камп Ноу“ за реванша срещу каталунците от четвъртфиналите на турнира Лига Европа. За гостуващите фенове официално бяха отделени само 5 хиляди билета.

Въпреки очакванията на домакините, че ще получат сериозна подкрепа, близо 30 хиляди от присъстващите 79 468 човека на трибуните бяха германски фенове, съобщи ESPN.

„Честно казано това, което се случи днес, ме кара да се чувствам засрамен и оскърбен. Имаше много привърженици на съперника и не толкова много наши. Много съжалявам за случилото се“, заяви Жоан Лапорта пред клубната телевизия на Барселона.

„Можем да избегнем конкретни ситуации, а от сега нататък ще бъде много по-стриктни. Няма да позволим подобно нещо да се случи отново“, добави Лапорта по повод препродаването на билети от местните фенове на гостуващите.