0

С ръбското крило Андрия Живкович беше избран за играч на сезона от феновете не ПАОК. Анкетата приключи преди 24 часа на официалната страница на гръцките шaмпиони. Живкович, който в момента е с националния отбор на страната си на Евро 2024 записа 49 мача, 19 гола и 14 асистенции във всички състезания и публиката на солунския тим го избра за най-ценния играч на годината с 39,86% от вота. Той е новият носител на наградата „Плато Форопулос“ за сезон 2023/24.

На второ място с разлика от малко над 10% остана бразилецът Тайсон, който пристигна от украинския Шахтьор Донецк и блесна с 8 гола и 13 паса в 50 срещи.
Триото беше допълнено от Янис Константелиас. Младият гръцки полузащитник буквално порасна, съзря и беше фундамент и главно действащо лице за отбора на Разван Луческу. С 55 мача, 14 гола и 9 асистенции младокът спечели специално място в сърцата на всички футболни фенове в страната, а бъдещето пред него изглежда светло. Още повече, че той е от школата на клуба и това му дава още предимства.

Веднага след Топ 3 е вратарят Доминик Котарски. Трима играчи си поделят позициите от 5-а до 7-а. Това са защитникът Константинос Колериакис, 4-кратният футболист №1 на България Кирил Десподов и Брандън Томас.

ПАОК проведе първа предсезонна тренировка в базата си в Неа Месемврия, но без националните състезатели на страните. Капитанът на България, както и още 8 състезатели са получили допълнителна почивка от още една седмица. След като отборът се събере в пълен състав, предстои лагер в Нидерландия, където за момента са осигурени проверки с белгийския Унион Сен Жилоаз и шотландския Хибърниън.