0

П ари Сен Жермен победи Лориен 4:1 като гост и зависи от себе си да стане шампион още в следващия кръг. Победата с резултат 4:1 е трета поредна за парижани след разгрома над Барса на "Ноу Камп" в Шампионската лига и у дома над Лион в предишния кръг на Лига 1.

Мбапе, с дубъл и виртуозна асистенция за втория гол на Дембеле, беше голямата звезда на поредното шоу на хората на Луис Енрике. 

Треньорът дори нямаше нужда да извежда най-добрите си играчи, за да победи предпоследния в класирането, който драпа да не изпадне от Лига 1. Той даде почивка на основни фигури като Маркиньос, Ашраф, Заир-Емери и Витиня, а статистиците изтъкнаха, че испанецът е използвал над 40 титуляри през сезона.

В началните минути Лориен разтърси леко ПСЖ, като опасен шут на Кари, взет под наем от парижани, мина встрани от вратата на Донарума.

Но за гостите дори не бе необходимо да включват на пълни обороти, за да победят: Усман Дембеле откри в 19-ата мин., Мбапе направи 2:0 за ПСЖ само 3 мин. По-късно, като двамата вкараха по още един гол след почивката през половин час – Дембеле в 60-ата и Мбапе в 90-ата.

В събота Пари Сен-Жермен се очаква да отпразнува Своята 12-та шампионска титла на Франция с домакинска победа над Льо Авър на „Парк де Пренс“. В момента парижани имат 69 точки от 30 мача 4 кръга преди края – с 11 повече от втория Монако.