0

Н ай-новото попълнение на Реал Мадрид Джуд Белингам бе представен официално на "Сантяго Бернабеу". Той е шестият англичанин, който облича фланелката на великия клуб. Преди него за Реал са играли Лори Кънингам, Стив Макманамън, Дейвид Бекъм, Майкъл Оуен и Джонатан Удгейт.

"Искам да благодаря на всички, които са тук в този ден, който е най-важният в живота ми и който е първият ми в най-добрия отбор в света. Искам да благодаря на Хуни Калафат, на Хосе Ангел, на президента, на всички, които ми помогнаха да дойда тук. 

Благодаря и на семейството ми. Напред, Мадрид!", бяха първите думи на 19-годишния английски национал, чиито родители се разплакаха от щастие.

Джуд Белингам ще играе с фланелката с номер 5 на гърба си, която носеше легендата Зинедин Зидан преди години.

Реал Мадрид плати 103 милиона евро за талантливия футболист на Борусия Дортмунд, като сумата може да нарасне до 130 милиона заради различни бонуси.

"Днес е голям ден. Величието на нашия клуб, който е на 121 години, се е изградило заради играчи с различни таланти. Днес в Мадрид пристигна един от най-добрите футболисти в света“, изчетка новото момче президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес. 
„Сигурен съм, че си се влюбил в отбора заради нашите пет последни титли в Шампионската лига. 

Беше най-добрият в Бундеслигата, беше най-младият голмайстор на Борусия Дортмунд. Ще се постараем да бъдеш щастлив тук и да изпълниш мечтите си. Добре дошъл, вкъщи!", обърна се президентът на Реал Флорентино Перес към Белингам.