0

Л ивърпул и Арсенал завършиха 0:0 първия си полуфинален мач за Купата на лигата „Карабао“, като домакините играха 66 мин. с човек повече.

Дежурният виновник Гранит Джака получи директен червен картон още в 24-ата мин. За фаул срещу Жота на границата на наказателното поле. Това бе пето изгонване за швейцареца с екипа на „артилеристите“ от сезон 2016/17 досега.

С 11 срещу 10 Ливърпул имаше 78% владеене на топката, със 17 удара срещу 3 за гостите (но само 1 точен), с 8 корнери срещу 1 за Арсенал.

Лондончани отправиха първия си точен удар в 71-ата мин., когато Сака изскочи сам срещу Алисон, но лошото му спиране позволи на вратаря да спаси. Такуми Минамино бе най-близо до гола за Ливърпул в заключителните минути, като стреля над вратата.

„Момчетата никога не се отказаха, въпреки че е изключително трудно срещу този съперник“, похвали своите мениджърът на Арсенал Микел Артета. „Казах на играчите преди мача, че трябва да имат определена нагласа и в трудни моменти трябва да реагирате – мисля, че се справиха много добре. Играхме както трябваше да играем, очаквам сега нашите фенове да създадат още по-добра атмосфера (в реванша) от тази днес“, пожела Артета за мача в Лондон идния четвъртък.

„Бих предпочел да вкараме гол, отколкото те да получат червен картон“, каза колегата му от Ливърпул Клоп. „Изглеждаше по-добре [през второто полувреме], но не достатъчно добре за по-добър резултат. Но това е двубой (от два мача) и сме на полувремето. Никога досега при 0:0 на полувремето не съм считал, че нямаме шанс“.