0

Наполи губеше, преди да разцепи Аякс в Шампионската лига с 6:1 насред Амстердам и да продължи сензационното си начало на сезона.

Мохамед Кудус даде ранна и лъжлива преднина на нидерландците, заличена още до почивката от попаденията на Джакомо Распадори (18-та мин), Джовани ди Лоренцо (33) и Пьотр Зиeлински (45) за 1:3.

Распадори увеличи с фалцов удар в 47-ата минута, в 63-ата изработи гол за грузинската сензация Хвича "Кварадона" Кварацкхелия. В 73-ата мин. за втори жълт картон Душан Тадич от Аякс беше изгонен, преди Джовани Симеоне да вкара шестия за Наполи в 81-ата мин.

Неаполитанците, чийто състав беше преустроен през лятото, като младежи замениха няколко ветерани, са непобедени във всички турнири от началото на този сезон.

Отборът на Лучано Спалети оглавява не само Серия А в Италия, но и Група А на Шампионската лига, където са отбелязали 13 гола в три победи и са с три точки пред  Ливърпул - който победи Рейнджърс с 2:0.

Това беше най-голямото поражение на Аякс в Европа, най-тежкото им поражение във всяко състезание от 1964 г. насам и втората най-голяма загуба у дома.
В същата група А Ливърпул си вдигна самочувствието с неоспоримо 2:0 на „Анфийлд“ срещу опашкаря в група А Рейнджърс, срещу който можеше да запише още по-категорична победа. С 6 точки тимът на Юрген Клоп е втори зад безпогрешния дотук лидер Наполи, който има 9 от 9 възможни.

Хиляди фенове на Рейнджърс пътуваха до Мърсисайд и подкрепиха шумно своите, въпреки че те предимно гонеха неуловимата топка в мач с 61% владеене на „червените“ и съотношение в корнерите 13 към 1. 

Трент Александър-Арнолд изведе Ливърпул напред само след седем минути, когато изпълни перфектен пряк свободен удар от над 20 м в горния ъгъл и само самоотвержените плонжове на вратаря Алън Макгрегър задържа Рейнджърс само на гол от изравняването с поредица спасявания. 
Ливърпул най-накрая стигна до втория гол, който заслужаваше, осем минути след почивката, когато Мохамед Салах се разписа от дузпа, свирена за фаул на Леон Кинг срещу Луис Диас.

Единственото разочарование на Ливърпул беше, че не се възползваха максимално от множеството положения. Въпреки цялата си доминация, домакините накрая се задоволиха с голове от статични положения – фаул и дузпа.

Наполи води с 9 точки от 3 мача в Група А, следва Ливърпул с 6, Аякс е с 3, Рейнджърс няма нито една точка.