0

С ър Алекс Фъргюсън и неговият първи капитан в Манчестър Юнайтед Брайън Робсън бяха две от футболните легенди сред 70-те хиляди на „Олд Трафорд“ за финала на Купата на Футболната асоциация за младежи до 18 г. Досегашният рекорд за посещение бе 38.187 през 2017 г.

В него Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Нотингам Форест, а публиката вече нагласи песен в чест на Роналдо - „Вива Роналдо!“, с името на новата „червените дяволи“ Алехандро Гарначо (“Вива Гарначо!“).

17-годишният аржентинец, на когото преди мача бе връчена наградата за най-добър футболист до 18 г. (от Юнайтед са я печелили звезди като Гигс, Скоулс, Фил Невил и Рашфорд), направи през второто полувреме 2:1 от спорна дузпа за фаул срещу него, преди да закове крайното 3:1 след рикошет.

Той отпразнува попадението си от дузпа като идола си Роналдо, което явно беше репетирано, защото се включиха подобаващо и съотборниците му. 

Гарначо бе привлечен през септември 2020 г. От Атлетико М под носа на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.Той има испанско и аржентинско гражданство - роден в Мадрид с майка аржентинка, играл е за юношеските формации на Испания, но бе привикан от Лионел Скалони в първия отбор на Аржентина. Затова и при празненствата си за титлата с Юнайтед той извади аржентинско знаме.

Младокът направи своя дебют в първия отбор на Манчестър Юнайтед срещу Челси на 28 април във Висшата лига.