0

В ече е официално: след 14 сезона капитанът и носител на Златната топка Карим Бензема се сбогува с Реал Мадрид с 647 мача и отбелязани 353 гола.

Очаква се Бензема да се присъедини към Ал Итихад, настоящия шампион на Саудитска Арабия. В прекия му съперник Ал Насър играе Кристиано Роналдо, а Меси се очаква да играе в друг голям отбор в страната Ал Хилал. 

Реал Мадрид беше този, който сложи край на несигурността, издавайки обширно изявление: „Реал Мадрид и нашият капитан се съгласиха да сложат край на неговия блестящ и незабравим етап. Кариерата на Бензема в Реал Мадрид е пример за поведение и професионализъм и представлява ценностите на нашия клуб. Той спечели правото да решава бъдещето си. Карим отива в Суперлигата на Саудитска Арабия. Той ще подпише двугодишен договор за общо 200 милиона евро необлагаеми с данъци и ще получи и бонус за това, че е посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Световното първенство по футбол през 2030 г. Следващия вторник, в 12:00 ч. е сбогуването във Валдебебас.

Клубът иска да покаже своята благодарност и привързаност към този, който вече е една от най-големите ни легенди. Бензема пристигна през 2009 г., само на 21 години, и той беше основен играч в този златен век от нашата история. 

През четиринадесетте сезона, в които е защитавал нашата емблема щит и нашата фланелка, той е спечелил 25 титли, рекорден брой за Реал Мадрид: пет Шампионски лиги, пет Световни клубни първенства, четири Суперкупи на Европа, четири Лиги, три Копа дел Рей и четири Суперкупи на Испания.“

Напускането на Бензема принуждава Мадрид да форсира мощна трансферна кампания през лятото. В допълнение към предстоящото идване на Хоселу на мястото на Мариано, белият клуб трябва да доведе нападател от най-високо ниво в центъра.

Хари Кейн (Тотнъм) е предпочитан от треньорския щаб. В този момент Реал Мадрид вече знае колко струва англичанина, след като "шпорите" елегантно пласираха чаканата от тях сума в местната лондонска преса - 100 милиона паунда (115 милиона евро). Тотнъм предпочита да продаде нападателя на чуждестранен клуб, за не да подсили съперник от Премиершип, и в този смисъл Байерн Мюнхен е големият съперник на Реал Мадрид, въпреки че Манчестър Юнайтед също не е хвърлил кърпата.