0

З авръщането на Серхио Рамос в Севиля след 18 г., през които игра в Реал Мадрид и ПСЖ, не бе прието благосклонно от ултрасите на клуба „Бирис Норте“, които изразиха недоволството си в дълго и пространно изявление в социалните медии.
Самият Рамос, който никак не е чужд на сблъсъци, битки и скандали, се извини за случаи в миналото, в които беше на нож с феновете на Севиля.

„Днес е много специален и вълнуващ ден за мен. Най-накрая се прибирам, нямам търпение да сложа отново тази емблема на гърдите си“, каза Серхио след като подписа с червено-белите като свободен агент до лятото на 2024 г.

„Изминаха 18 години, откакто напуснах и мисля, че съм правил грешки. Искам да използвам възможността да се извиня от първо лице - да се извиня на всеки играч на Севиля, който се е почувствал обиден от неща и жестове, които направих тогава. Мисля, че всички сме в една лодка и всички сме едно семейство.

Аз съм още един от вас, очаквам с нетърпение да се запозная с всички вас. Това не беше дълг само към себе си, към дядо ми, който ме направи фен на Севиля, към баща ми. 
Нямаше смисъл да вземам друг курс и друга посока, която да не ме връща към дома ми. Ще дам всичко от себе си, за да постигна целите с отбора.“

От агитката „Бирис Норте“ обявиха привличането на Рамос в проява на „неуважение“. Посланието им бе отправено към ръководството на Севиля, взели решение, което пренебрегва честта и достойнството на „хиляди „севилисти“, които са преглътнали презрението на този играч в миналото ”. „Бирис Норте“ смята не само подписването на Рамос за неуважение, но и самия избор. „Не сме движени от омраза или негодувание, а от любов и гордост към нашия клуб, неговата история и неговите фенове. 

Вярваме, че самото предложение за това подписване вече предполага липса на уважение към ценностите, които са ни направили велики, към символите и легендите, които са защитавали нашата емблема, и към хилядите фенове на Севиля, които са претърпели презрението на този играч в миналото.

Смятаме, че това подписване облагодетелства интересите на мениджъри, които нито разбират, нито осъзнават кое прави ФК Севиля велик и които се грижат само за своите лични и/или икономически интереси. Ние не сме като тях и винаги ще бъдем до ФК Севиля; но не и на онези, които го петнят с решенията си“, се казва в изявлението на ултрасите.
„Вярваме, че „севилизмът“ трябва да има памет и гордост, да анализира ситуацията и всеки да си направи изводите.“