0

С умата, която ще плати ФК Брюж за бразилския нападател Игор Тиаго, е 7,5 милиона евро, твърди voetbalnieuws.be, ако иска да го привлече. 

Изданието уточнява, че сделка все още няма, но това е цената, поставена от българския шампион Лудогорец за играча. 

И също така уточнява, че и други белгийски клубове проявяват интерес, като до момента такъв е заявен от Генк.

Нещо се мъти: Рекорден трансфер готви Лудогорец с продажбата на Игор Тиаго 

Другите белгийски медии обаче съобщават за доста по-ниска цена, което явно не кореспондира с истината.

Спортният директор на разградчани на няколко пъти снощи след финала за Купата на България натърти, че парите, които очакват за него, са рекордни за трансфер от български отбор в посока Западна Европа. От своя страна "орлите" платиха за 21-годишния снажен нападател 625 000 евро на Крузейро.

Собственикът на ФК Брюж Барт Ферхаеге е известен в страната като човек, който си прави добре сметката. 

И за да се реши на плащането на такава сума за футболист от първенство извън ранглистата на Топ 15 каквото е българското, или е уверен в успеха, или е решил да рискува с цел бързо връщане в Шампионската лига. За него вариант беше да продаде Феран Жутгла на Лацио и по този начин да вземе пари извън клубната каса, но римските орли са се насочили към Сантяго Хименес (Фейенорд) като нов нападател. 

Другата новина от ФК Брюж от днес е, че вече има нов треньор. През следващата кампания "синьо-черните" ще бъдат водени от норвежеца Рони Дейла, който постигна споразумение да си разтрогне договора със Стандарт (Лиеж). 

Компенсацията, оценена на 2 милиона евро от пресата , ще бъде изплатена на Стандарт, който имаше договор с Дейла до юни 2025 г. До момента начело беше наставникът на вратарите Рик де Мил, след като клубната легенда Карл Хуфкенс се провали и беше уволнен.