0

А л Насър осъществи сензационен трансфер на суперзвездата Кристиано Роналдо, поради което ще трябва да се раздели с част от чужденците си. Правилата на местната Про лига позволяват на един отбор да има 7 легионери, а в момента клубът от Рияд надвишава тази бройка. 

"Жълто-сините" ще освободят камерунския национал Венсан Абубакар, твърди Aksam. 30-годишният таран така и не успя да отговори на големите очаквания към него и през този сезон вкара едва два гола в 9 мача, пише gong.bg.

Абубакар вече е постигнал договорка с турския гранд Фенербахче и ще продължи кариерата си при "канарчетата". Той вече има опит в турското първенство, където игра на два пъти за Бешикташ. 

Част от Ал Насър са още Давид Оспина, Андерсон Талиска, Алваро Гонсалес и Луис Густаво. 

Спортният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Турки Ал Сауд приветства Кристиано Роналдо с добре дошъл в местното първенство.

„Един от най-великите на всички времена потвърдено ще започне ново приключение в Саудитска Арабия“, написа министърът в “Туитър” и добави: „Кристиано, добре дошъл в новия си дом. Пожелавам на теб и семейството ти прекрасно преживяване.“

37-годишният португалец премина в Ал Насър с контракт до 2025 година след разтрогването на договора му с Манчестър Юнайтед. В арабския клуб той ще се превърне в най-високо платения спортист в историята.