0

С елекционерът на турския национален отбор по футбол Щефан Кунц беше уволнен след две години на поста, съобщи Турската футболна федерация.

"Благодарим на г-н Щефан Кунц за приноса му към нашия национален отбор по футбол и му желаем успех“, заявиха от федерацията на уебсайта си.

Решението за раздяла с европейския шампион от 1996 г. е взето след среща с Кунц днес, се посочва в информацията. Договорът на специалиста беше до Евро 2024 в Германия. Бившият германски нападател оставя Турция на второ място в квалификациите за Евро 2024, като за 2 г. на поста селекцията спечели 12 от общо 20 международни мача, и загуби 5 от тях.

Италианският треньор Винченцо Монтела ще бъде новият селекционер на националния отбор на Турция по футбол, съобщи авторитетният журналист Фабрицио Романо. Двете страни са се разбрали за договор във вторник, който трябва да бъде за срок от три години.

Бившият нападател на Рома и националния тим на Италия Монтела познава добре турския футбол, като до скоро беше треньор на Адана Демирспор. Той е работил още в Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан и Севиля.